ROZKOŠ bez RIZIKA (R-R), o.s.

ROZKOŠ bez RIZIKA pomáhá lidem ohroženým infekcí HIV.

Kdekdo je odsuzuje, ale málokdo je ochoten přiznat jednoduchou rovnici – kde není poptávka, není nabídka. Prostitucí se v Češku živí několik tisíc žen. Pro některé lehce vydělané peníze, pro jiné šance, jak své děti „udržet“ na vysoké škole. Jenže riziko AIDS a dalších infekčních chorob hrozí v obou případech a v posledních dvou letech navíc počet nakažených skokově vzrostl. Informace o typu nemoci a ochraně přitom mají mnohé komerční sexuální pracovnice značně zkreslené.

Organizace Rozkoš bez Rizika nabízí svým klientům a klientkám bezplatné vyšetření v terénu (rychlotesty na HIV/syfilis), dermatovenerologická vyšetření, léky, kondomy a lubrikační gely. Funguje to už několik let – důvěru klientů si terénní pracovnice získají nabídkou zdravotnických služeb, načež  jim nabídnou i další služby typu sociální poradenství, krizovou intervenci nebo předání kontaktů.

www.rozkosbezrizika.cz

„Zdraví každého z nás ovlivňuje zdraví nás všech. Nic neomlouvá páchání bezpráví a násilí na ženě (člověku). Každý má právo na pomoc, když se rozhodne jakkoli změnit svůj život“