PROSTOR PRO, o.s.

PROSTOR PRO, o.s.

Deset let zkušeností práce s rizikovými dětmi a mladými lidmi v Královéhradeckém kraji přineslo týmu organizace Prostor Pro jedno zásadní zjištění – v 80 procentech školních tříd existuje nezdravé klima, které je předstupněm rozvinutí šikany a agrese. Tomu chce tým odborníků zabránit projektem „Pohodová třída, jímž by mělo v roce 2012 projít minimálně 200 dětí a který je ko-financován grantem společnosti CharityMints.

Pomocí metod postavených na zážitkové pedagogice a diskusích chce organizace dosáhnout obnovení nebo posílení zdravého klimatu v třídních kolektivech žáků základních škol, studentů středních škol a odborných učilišť v Královéhradeckém kraji, kde se tyto negativní jevy vyskytují. Prostor Pro přitom využívá zakázkového modelu, kdy je program šitý přímo na míru dané třídě.

Činnost sdružení  je ale mnohem širší – realizuje také probační a resocializační programy pro mladé lidi, kteří se dostali do střetu se zákonem, provozuje nízkoprahové zařízení Klídek, terénní program Street a spoustu zážitkových akcí pro veřejnost.

www.prostorpro.cz