Podané ruce, o.s.

Podané ruce, o.s. – Projekt OsA

Hlavní činností tohoto sdružení je kanisterapie a poskytování sociální služby osobní asistence zdravotně znevýhodněným osobám a seniorům.

Organizace pomáhá lidem, kteří se kvůli svému zdravotnímu stavu nedokáží sami o sebe postarat. Lidé s handicapem nebo senioři se mnohdy nedokáží sami najíst či napít nebo si zajít na toaletu. Nedokáží se sami obléci nebo se umýt a učesat. A řešením není ani dům s pečovatelskou službou, který by je odtrhl od jejich blízkých a života, na který jsou zvyklí.  

Osobní asistence poskytovaná organizací Podané ruce jim pomáhá překonat jejich handicap a začlenit se zpátky do společnosti. Terénní služba je založena na vztahu člověka k člověku a může probíhat až 7 dní v týdnu, 24 hodin denně. Je to služba aktivizační, což v praxi znamená, že osobní asistent nevykonává činnosti za svého klienta, ale poskytuje mu svou podporu a pomoc. Záleží pouze na klientovi, čeho chce dosáhnout.

Organizace Podané ruce funguje převážně v Moravskoslezském, ale také v Olomouckém, Zlínském a Jihomoravském kraji. Službu poskytuje i v místech špatně dostupných hromadnou dopravou. Grant CharityMints je využit na financování projektu osobní asistence pro kraje Zlínský a Olomoucký

 

www.podaneruce.eu